top of page

Kippis niille, joilla ei ole siihen varaa


Jos et ole koskaan aloittanutkaan sijoittamista, niin älä aloita nytkään. Mieti mitä kaikkea pahuutta siitä voisi seurata?Sijoittaminen on pelottavaa.

Mitähän muut ajattelevat, jos menetänkin rahaa? Ei minulla kuitenkaan ole tietotaitoa tarpeeksi. Ehkä on parempi vain jäädä paikalleen ja välttää kaikki turhat riskit. Riskittömyys on se, mitä elämältä haen. Sijoitukset eivät tuo mitään muuta kuin riskiä.


Oheinen lyhyt katkelma voisi olla keskivertosuomalaisen sielunmaisema.

Hänen mukaansa siis:


- Sijoitus voi menettää arvoaan.

- Sijoittaminen pelottaa.

- Hänellä ei ole tietoa riittävästi.

- Hänen ei tarvitse ottaa riskejä, jollei tee mitään. Kuinka helppoa!


Mitä jos:


- Sijoitus kasvattaa arvoaan.

- Sijoitat vain sen verran kuin et tarvitse / sinulla menisi muuten kankkulan kaivoon, kurkusta alas tai johonkin muuhun suht turhaan asiaan.

- Etsisit tarvitsemaasi tietoa. Ihmisellä on tällä hetkellä taskussaan enemmän laskentatehoa kuin millä päästiin kuuhun (älypuhelin). Ilmaista tietoa saa myös kirjastosta.

- Ilman pientä riskiä ja uskallusta mikään ei koskaan muutu, eikä sinulla ole milloinkaan ylimääräistä rahaa.


Mietitään hiukan:


Mitä sitten, jos epäonnistut ja sijoituksesi menettää arvoaan, tai omistamasi pörssiyritys menee vaikka konkurssiin? Sijoita johonkin muualle, sille tämä rahahan oli vain sellaista, minkä olit valmis menettämään.


Mitä tiedon puuttumiseen tulee, niin keskiverto suomalainen kotitalous käytti viime vuonna painettuun kirjallisuuteen 71€ ja alkoholiin yli 600€.


Kippis vaan.


Entä sitten ylimääräisen rahan puuttuminen? Keskiverto suomalainen kotitalous sijoitti arvopapereihin viime vuonna hieman yli 82€ ja uhkapeleihin yli 1100€.


Saatoit laskea päässäsi yhteen, että luvut summattuna yhteen rahaa onkin 1200€, mikä tarkoittaa 100€/kk. 8% keskimääräisellä tuotolla se on 25 vuoden päästä 100 000€. No, eihän satatuhatta euroa kuulosta suomalaisen korvaan paljolta, kun tavoitellaan 90 miljoonan päävoittoa. Satatuhatta on kuitenkin enemmän kuin ei mitään, joka sinulla voisi olla 25 vuoden päästä.


Jos pelaat samaa riviä joka viikko, voitat päävoiton varmasti 1,8 miljoonan (1 800 000) vuoden päästä. Ja mitä tulee niihin, jotka sinusta saattavat ajatella jotain ja joiden mahdollisesti pelkäät arvostelevan sinua, jos epäonnistut: heihin ei tule yhtään mitään. On tärkeintä, että sinä olet yrittänyt ja yrität.-Joli

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page