top of page

Miksi asuntosijoittaminen on hyvä sijoitusmuoto – viisi syytä


Aloitin itse asuntosijoittamisen 2010-luvun alussa. Matkan varrella olen huomannut, että asuntosijoittamisella on monia hyviä puolia, huonojakin toki löytyy. Alle olen listannut viisi tärkeää seikkaa, miksi asuntosijoittaminen on hyvä sijoitusmuoto.
1. Tasainen kassavirta. Kun kaikki toimii normaalisti, saat asunnostasi tasaista passiivista tuloa. Oikein pääomitetussa sijoituskohteessa kassavirtasi on positiivinen. Tällä tarkoitetaan sitä, kun vuokralaisen maksamasta vuokrasta on vähennetty kaikki sijoitukseen kohdistuvat pakolliset menot, jää siitä myös itselle käteistä hyödynnettäväksi kuukausittain.


2. Mahdollisuus käyttää isoa velkavipua. Pankit arvostavat kiinteistöt ja asunnot hyvin vakuudeksi. Velkavipu mahdollistaa sijoituksellesi hyvän tuoton. Vuokralainen maksaa asuntosi lainaa tasaisesti pankille pois. Lyhennykset kerryttävät uutta vakuutta, jota voi hyödyntää uusissa ostoissa. Pitkään jatkunut heikko taloustilanne on pitänyt lainojen korot matalalla, ja nykyiset signaalit tukevat myös käsitystä, että korot tulevat pysymään alhaalla myös tulevaisuudessa. Halpa korko tarkoittaa siis parempaa tuottoa sijoittajalle.


3. Riskienhallinta. Voit itse päättää mistä ostat, miten vuokraat, kenelle vuokraat ja miten hoidat sijoitustasi. On paljon omasta osaamisestasi kiinni, miten sijoituksesi menestyy. Jos omistat pörssiyhtiötä pienen siivun, eivät vaikuttamismahdollisuudet sijoituksesi suhteen ole kummoiset. Asuntosi kohdalla voit kuitenkin tehdä itse lähes kaikki päätökset. Kehittämällä itseäsi ja etsimällä lisätietoa jatkuvasti, on sinulla mahdollisuus minimoida riskejä.


4. Asuntojen tasainen arvon kehitys. Kuten muissakin sijoitusmuodoissa, myös asuntosijoittamisen kohdalla arvot voivat heilahdella. On kuitenkin hyvin harvinaista, että asuntojen hinnat puolittuvat, kuten esimerkiksi arvopapereiden kohdalla tapahtuu epäsäännöllisin väliajoin. Suomessakin tällaisia tilanteita on kuitenkin nähty Asuntosijoittamisessakin on riskinsä, kuten kaikissa muissakin sijoitusmuodoissa. Pääsääntöisesti hyvästä paikasta ja demografiset tekijät huomioiden, ostetun asunnon arvo on noussut Suomessa.


5. Kilpailuetu oikeiden kanavien kautta. Asuntosijoittamisen tärkein vaihe on ostettaessa. Kun asunto ostetaan, on erittäin tärkeää, että sen saa alle markkinahinnan. Jos saat asunnon esimerkiksi 5% markkinahintaa halvemmalla, vastaa se jo käytännössä yhden vuoden vuokratuottoja. Mikäli maksat asunnosta ylihintaa, voit joutua vuokraamaan asuntoa useamman vuoden ennen kuin se käytännössä tuottaa sinulle yhtään mitään. www.asuntotaivas.fi – sivuston on tarkoitus helpottaa sijoitusmatkaasi varsinkin tältä osin.Tämä oli Asuntotaivaan ensimmäinen blogikirjoitus. Jätä mielellään kommenttia ja kerro, mistä haluaisit tietää lisää.


-Joli

0 comments
bottom of page